diumenge, 23 de novembre del 2008

Solitud, cap. final, La davallada

Post del professor

1. Quins sentiments creus que dominen la Mila quan inicia "la davallada". Explica també l'última frase del capítol en el context de la novel·la.

Amb els mals tràngols que ha passat la Mila al llarg de la història, i ara la violació, crec que la seva decisió és la correcta.
Uns sentiments de sentir-se malament per les siutacions que ha viscut, la violació que ha sofert l'han tocat molt psicològicament.
La mala vida que portava amb el seu marit sempre ha provocat una sensació melancòlica a ser conscient de que no pot tenir el que realment vol.
Sentiments de culpabilitat, ira, menyspreu tot s'ha juntat i s'han convertit en l'acceptació de la seva solitud, perquè aquell lloc i la companyia no era la correcta.

2. Opinió personal sobre la novel·la. Pots desenvolupar qualsevol tema de reflexió que t'hagi pogut suscitar la lectura d'aquesta obra.


"la solitud"
crec que aquest llibre sobretot ens hem de fixar en la figura de la Mila dintre del context social de l'època. Antigament, si no estic del tot errada, una dona que no estigués casada i hagués format una familia estaba molt mal vist. Aquesta novel·la, especialment el final, és un moment molt emoyiu, ja que la fogura de la dona aconsegueix surtir-se de la situació i començar la seva vida en solitud amb total llibertat

1 comentari:

salvi ha dit...

Molt bé. La valoració que fas és molt encertada i demostres que has comprès perfectament el sentit de la novel·la i el que ens ha volgut dir la seva autora.

Tot i que continues escrivint massa de pressa! Mira: "emoyiu, ja que la fogura". Per favoooor!!! Espero que hi posis remei definitiu d'ara endavant.

La realització tècnica del blog és acurada i completa. Demostres tenir un perfecte domini d'aquest tipus de tecnologia.

Ara només et queda repassar-lo bé de cara al control de dimecres. Sort!

Nota del blog (1a avaluació): Notable 8.