dimecres, 25 de febrer del 2009

Àngel Guimerà. "Maria Rosa". Lectura (9)

Post del professor

Escena 14

1. Escenari i marc temporal

Dintre de la casa de la Tomasa i del Quirze.

2. Personatges que hi intervenen i caracterització

Maria Rosa i Marçal

3. Resum (breu)

En Marçal aprofitant que la Maria Rosa pensa que s'ha barallat amb en Badori fingeix esta ferit. Ella preocupada vol demanar ajuda però ell no li deixa. Segurament per culpa de la desesperació la Maria Rosa li diu que l'estima a ell. En Marçal s'alegra i es quant es s'adona que ho es veritat que tenia una ferida.

4. Aspectes a destacar.

La innocència de la Maria Rosa. Ella al sentir que en Marçal esta molt ferit, potser la preocupació de perdre'l li confessa uns sentiments que no saben si son certs o tant sols fruit del moment que esta passant.

Escena 15


1. Escenari i marc temporal

Dintre de la casa de la Tomasa i del Quirze.

2. Personatges que hi intervenen i caracterització

Maria Rosa, Tomasa, Marçal, Quirze, Badori, Gepa, Calau i Xic.

3. Resum (breu)

Els treballadors i companys de Maria Rosa escolten la veu d'en Marçal i van a veure que passa. En Marçal en veure tots ells diu que la Maria Rosa li ha dit que esta enamorada d'ell. La Maria Rosa ho nega.

4. Aspectes a destacar.

La forma de ser de la Maria Rosa. Cada dos per tres canvia d'opinió i de pensar respecte la visió cap els altres i sobre tot el que pensa d'en Marçal.

1. No trobeu estranya la reacció del Quirze, germà de la Maria Rosa? Penseu-hi i proposeu un altre curs dels esdeveniments o una altra reacció del Quirze que resulti potser més versemblant.

Ho trobo molt estrany.
El més normal es no creure al Marçal perquè tots saben com és. Però en el cas de fer-li cas preguntar-li que ha passat i deixar-li explicar els esdeveniments. A més tothom sap com va darrera en Marçal i quines coses fa per guanyar se-la.
En Quirze no té motius d'enfadar-se amb ella.

2 comentaris:

salvi ha dit...

D'acord. Segueixes bé l'argument i interpretes correctament les reaccions dels personatges davant els esdeveniments. És cert que la Maria Rosa ens sembla vacil.lant i insegura en els seus sentiments, de vegades fins i tot desconcertant, però potser podem fer un esforç per mirar d'entendre-la. D'altra banda, també és possible que Àngel Guimerà es vegi obligat a forçar la trama per arribar al casament de la Maria Rosa amb en Marçal i, a partir d'aquí, resoldre el conflicte o finalitzar l'obra amb un desenllaç que es preveu emocionant.

Repassa bé el teu post perquè hi ha alguns errors ortogràfics i sintàctics.

El professor

HenryHerSaYT ha dit...

M'ha servit molt per copiar el resum i fer les preguntes.

Atemptament l'alumne que utilitza chatgpt i no va, perque ni tan sols chatgpt s'ha llegit aquet llibre.