dimecres, 15 d’abril del 2009

"El cor delator": resum

-Introducció
Tot comença amb un principi molt interessant. El narrador intenta convéncer al públic que no està boig encara que nosaltres no sabem res de res.
En la introducció, tal com diu la paraula, ens introdueix l'argument del relat.
Aquest home resulta obsessionat per l'ull d'un vell. Però, es tan l'interès que li desperta que cada nit va a casa del vell a vigilar.

Nus
Una de les nits que va a l'habitació de l'home, l'home es desperta. I per sorpresa veu l'ull de l'home que tan l'interés li desperta. Fruit de la seva bogeria mata al vell i amaga totes les pistes i el propi vell per què ningú sàpiga el crim que ha comès.
Però el que ell no s'hi imaginava es que uns inspectors anessin a la casa del vell a causa de una demuncia. Li convida passar i parlen molta estona. L'assassí no està gens nerviós fins que escolta un soroll. S'espantà al veure que era el vell qui feia el soroll, o això creia. Ara parlava amb els homes però amb l'ai al cor.

-Desenllaç
L'home convençut que els inspectors sabien que era l'assassí, els hi diu que parin de fer-se l'orni i es delata ja que, el soroll que escoltava era el seu propi cor.